Malin testar: Coworking på Nobis hotell

Ja hörni, vad ska man säga egentligen… Jag tror att vi krasst får konstatera att min satsning på att testa och recensera coworkingställen i Stockholm onekligen gick käpprätt åt helvete under pandemiåret 2020.

Jag vill ju dock väldigt gärna tro på någon form av återgång till ett mera normalt (vad det nu innebär) arbetsliv så småningom. Även om jag just nu snällt får hålla mig på min kammare så tänkte jag att vi ju under tiden i alla fall kan passa på att riva av ett gäng redan beprövade ställen i Stockholm. Corona eller ej, även under 2021 kommer du säkerligen att stöta på enstaka tillfällen när det helt enkelt inte fungerar att lösa alla möten digitalt, utan ibland måste det ändå till ett fysiskt möte.

Det är min förhoppning att om du är på jakt efter väl fungerande arbetsställen på stan ska kunna få nytta av mina tester.

Så – på med munskyddet och håll avstånd, vi kör vidare på testrundan i alla fall!

Först ut 2021: Nobis hotell.

Var?

Nobis hotell ligger centralt placerat i Stockholm, precis vid Norrmalmstorg. Runtom knuten har du de klassiska shoppingstråken på Birger Jarlsgatan och Biblioteksgatan, det är även kort promenadavstånd till natursköna Nybroviken och Djurgården. Med andra ord rätt så perfekt läge ifall att du till exempel behöver riva av en riktigt produktiv förmiddag men därefter vill fira med en god lunch och en promenaddate.

Jag ska för tydlighetens skull poängtera på en gång att det i skrivande stund inte finns något uttalat coworking-koncept här. Det finns alltså inget dagspass eller dylikt du kan köpa där det ingår fika eller utskrifter. Att jag inkluderar Nobis i min lilla testserie här handlar främst om att jag själv trivs väldigt väl med att jobba i deras härliga lounge. Gå raka vägen in, ta trapporna upp förbi receptionen och sväng vänster efter baren så kommer du till loungen.

Foto: Malin Strandvall

Vad kostar det?

Nobis hotell tillhör det något exklusivare segmentet. Jobbar du i loungen så finns service på plats från klockan nio på morgonen. Du behöver inte beställa separat i receptionen, utan servicepersonalen cirkulerar regelbundet i loungen och stämmer av med dig om du vill beställa något. Jag brukar passa på att beställa in en god cappuccino, färskpressad apelsinjuice och en croissant. Räkna med prisklass på cirka 50-55 kronor för en kaffe/dryck.

Du kan inte beställa lunch i loungen, däremot hittar du bistro Bino direkt till vänster vid entrén. Prisklass här är cirka 155 kronor för förrätt, varmrätter från 195-225 kronor ungefär. Ingen budgetlunch med andra ord, men jag kan varmt rekommendera ett besök här då du kan räkna med goda säsongsråvaror, klassiska rätter och framför allt trevlig och uppmärksam service. Här nedan ser du  ett smakprov från en av fjolårets smarrigare luncher:

Lunch på bistro Bino, Nobis. Foto: Malin Strandvall

Akustik och estetik

Förutom att jag alltid varit obotligt svag för lounger i hela mitt liv, så finns det framför allt två ytterligare aspekter som drar mig till Nobis: akustik och estetik. Trots att loungen på Nobis är både rymlig och luftig så verkar någon bakom kulisserna ha tänkt till lite kring det här med akustiken. Givetvis finns det inget ställe på denna jord, inte heller på Nobis, där du är fredad från eventuella gaphalsar som kan dyka upp, men atmosfären här inbjuder helt enkelt mer till lågmälda samtal och diskussioner än till gapskratt och skrän.

Möblemanget inbjuder även till att sitta på behagligt avstånd till andra människor och bidrar därmed än mer till en överlag väldigt fredad tillvaro. Lite behaglig bakgrundsmusik på låg volym brukar spela men inget som plågar öronen. Estetiken då? Sobra färger, mjuka mattor, ett och annat konstverk på väggen och fantastiskt ljusinsläpp – här i loungen är det lite som att sitta i en diskret undangömd innergård.

Klientel

Ni anar inte hur lycklig språknörden i mig är över att äntligen få användning för det fantastiska lilla ordet ”eklektisk”! Eftersom jag på tok för sällan skriver om eklektiska modekollektioner eller dito inredning i nuläget så är det sällan jag får användning att svänga mig med ordet; men eklektiskt är precis vad som beskriver klientelet här.

Eller på hederlig gammal tråksvenska då: en stilblandning av olika människor och yrkesroller är vad du kommer att stöta på här. Jag tycker framför allt om att sitta här om jag har dagar när jag måste beta av surdegar som bäst betas av i ensamhet. På Nobis kan du nämligen med fördel dra dig undan i en hörna och få lugn och ro men ändå blicka ut över dina fellow arbetsmyror i loungen och inspireras att takta upp tempot. Jag tycker även att det är ett väldigt bra ställe att ta möten på – både med hänsyn till promenadvänligt avstånd till T-centralen, och för att den läckra inredningen garanterat fungerar som en tacksam icebreaker.

Foto: Malin Strandvall

 

Coronakompabilitet

Som jag nämnde i inledningen är det nu ett tag sedan jag var här. Mitt senaste besök på Nobis var i oktober 2020, strax innan smittspridningen började barka åt fel håll igen. Jag får därför avstå från att recensera eventuella ytterligare åtgärder som införts, i samband med mitt senaste besök fanns dock handsprit att få på toaletterna. Personalen bar vid det tillfället inga munskydd och det fanns inte heller någon handsprit utställd separat i lokalerna. Förhoppningsvis kanske det har skett förändringar på den fronten nu, men utgå alltså inte ifrån det ifall du planerar ett besök.

Som du nog redan förstått är det en varm rekommendation från mig att jobba härifrån! Jag ska dock för ordningens skull tillägga att det kanske inte passar för dig som verkligen är skrivbordstypen och behöver ett ordentligt bord för att jobba. De flesta soffgrupperna här är nämligen ganska låga och du jobbar enklast med din laptop i famnen. Givet den öppna planlösningen är Nobis inte heller ett ställe jag skulle rekommendera för möten av konfidentiell art, men det är nog å andra sidan de enda två undantagen jag kan komma på just nu.

 

Har du själv testat loungen på Nobis? Vad tyckte du? Och har du tips på fler ställen jag borde ta upp i mitt testande av coworking-ställen? Hör gärna av dig eller lämna en kommentar!

 

Tidigare testat:
Malin testar: Coworking på Scandic Grand Central

 

/Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *