Anlita mig

Frilansande finlandssvenska med fingerspitzengefühl

När jag var fem lärde jag mig läsa. Som sjuåring drog jag igång tidningsredaktion på flickrummet. I tioårsåldern fick jag (till min mors måttliga förtjusning) även upp ögonen för den oemotståndliga alsterkombinationen alkoholiserad medelålders man och tantsnusk á la Hollywood. Japp, som du kanske redan förstått plöjde jag givetvis varenda totalt olämplig Stephen King och Jackie Collins jag lyckades komma över med en rasande fart och insåg att det här med att hitta på berättelser och stapla ord på varandra ju verkade fantastiskt roligt.

Idag är jag 34 och en av mina starkaste drivkrafter är fortfarande att se till att jag har roligt på jobbet! Jag driver sedan 2018 eget som skribent och kommunikationsrådgivare. Dessförinnan har jag jobbat inom pr- och kommunikationsbranschen, som rådgivare och konsult på byrå samt en sejour på börsbolagssidan. Jag är utbildad kommunikatör och har en fil kand. i svenska.

Vad ska du med mig till då?

Jag blir oftast anlitad för:

Texter och berättelser av olika slag: artiklar, reportage, personporträtt, blogginlägg. You name it, I’ve probably done it. I mina tidigare roller har jag ofta agerat höger hand till olika vd:ar och högt uppsatta personer – en behaglig biffeffekt av detta är att jag numera har svart bälte i att tvätta corporate bullshit och istället förvandla den till mänsklig, begriplig företagskommunikation.

Rådgivning – både operativt och strategiskt om text/kommunikation/pr.  Beroende på vilken typ av kund det rör sig om varierar det från att exempelvis jobba tillsammans med ledning och/eller marknad- och kommunikationsavdelning med att ta fram strategi, policy eller riktlinjer. Mer operativt blir det när någon behöver akut input exempelvis vid en kris, för att formulera ett svar till uppretad kund eller kanske bara snabbt behöver skriva en säljande presentation om sig själv.

Mina kunder kallar mig copywriter, skribent, marknadschef, pr-bitch eller kort och gott kommunikatör. Själv är jag totalt avtänd på allt vad titlar och prestige heter och föredrar att nörda ner mig i idéer, koncept och framför allt – att hugga tag i jobbet som ska göras.

Hur är det att jobba och samarbeta med mig?

💡 Tryggt och leveranssäkert. Jag är septemberbarn och i jobbsammanhang en typiskt nitisk, kritisk, arbetsam och obrottsligt lojal jungfru.

💡 Enligt externa källor ”jävligt roligt och en annorlunda upplevelse” och en garant för att det händer något. Det förstnämnda vågar jag inte verifiera själv kanske, men kan gå 100 procent i godo för att det går undan och händer saker!

💡 Utvecklande och lärorikt – jag gillar att ställa höga krav både på mig själv och dem jag jobbar med. Går igång mycket på att ”stresstestas” som team tillsammans och se vad man kan inspirera varandra att uppnå.

💡 Hållbart – med två utbrändheter i bagaget har jag noll intresse av prestigemätningar och onödiga 70-timmarsveckor. Jag bryr mig om och månar väldigt mycket om de människor jag jobbar med och att de också ska må bra när de jobbar med mig.

💡 Kreativt! Jag är väldigt orädd av mig, bryr mig inte om vad ”folk” ska tycka och tänka. Jag har därför barnasinnet i behåll och försöker så gott jag kan att vårda det (även i ett arbetsliv fyllt av otäcka och onödiga PowerPoints).

 

Har du också höga ambitioner, utvecklingsvilja och gillar att ha kul under resans gång? Anlita mig så kör vi tillsammans! Hoppas att vi hörs.