Artikel: Pionjärer i konservativt kostymhav

Att skriva är som bekant ett rätt ensam historia. Åtminstone själva skrivprocessen där jag både vill och behöver få glida in och ut hejvilt mellan olika tankespår. Testa vinklar, perspektiv, skriva till, skriva om, förkasta, sova lite på materialet – ta upp det igen och så plötsligt lyckas få till den där sista korrekturrundan med fräscha ögon. Det är en obeskrivlig dopaminkick att känna att texten äntligen är klar för leverans!

Ännu roligare är det så klart när man efter mycket möda och slit får se sina alster i tryck. Jag har jobbat ett bra tag tillsammans med Brainville nu, ett riktigt roligt uppdrag som ger mig möjlighet att skriva mycket och att röra mig mellan många olika textgenres.

Idag publiceras Konsultrapporten H2 2019 som jag varit projektledare, redaktör och skribent för. Jag har skrivit många av texterna i rapporten, men den som kanske var allra mest intressant att få grotta ner sig i den här gången var nog det här reportaget om juristbyrån LegalWorks. Det senaste året har jag nämligen  funderat mycket kring var min USP som skribent ligger. Var jag vill att den ska ligga, och jag tror att jag håller på att närma mig den nu. Jag gillar verkligen att få dyka ner i affärer, affärsmodeller, ny teknik och innovation – men inte utan det mänskliga. I samband med att jag skrev det här reportaget märkte jag själv av att jag håller på att nudda vid något – för mig – nytt som jag vill och ser fram emot att utveckla framöver.

Det var något som lossnade i mig, något som förlöstes och som gjorde att jag vågade ta ut svängarna och leka lite mr med språk och form än jag gjort innan. Mer om det så småningom 🙂

Nog om mig just nu dock.

Varsågod – här nedan hittar du reportaget om LegalWorks i sin helhet.
Trevlig läsning!
/Malin

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.