Söndagsmorgon

Med risk för att låta som århundradets arbetsnarkoman: få saker är så njutbara som att bänka sig med en kopp kaffe framför datorn en söndagsmorgon. Tidigare i veckan bestämde jag mig för att släppa på perfektionismen och gå live med siten. And here we are!

Varje gång jag loggar in översköljs jag förvisso av ångest över allt som inte är fixat ”under huven” än. Hånfulla meddelanden från Yost SEO om bedrövlig läsbarhet, nyckelordsanpassning och diverse andra SEO-bitar som – av naturliga skäl – laggar efter just nu. Gamla blogginlägg från ambaurora.se som fortfarande ska migreras över.  Strategiska beslut om vad som ska ligga på vilken domän och vetskapen om att det är en jäkla massa jobb kvar än innan jag kommer att känna att den här siten är där jag vill att den ska vara.

Jag väljer dock att ignorera kravet på perfektionism just nu. Känslan av att äntligen vara tillbaka på en egen plattform är nämligen obeskrivligt skön!

Och på tal om det här med att ha en egen plattform. Jag läste ett bra inlägg om det här med fast vs slow content hos en av mina favoritbloggare, La Linda, häromdagen. Personligen älskar jag att mixa.  Jag är på tok för impulsstyrd för att stänga ner mina Instagramkonton (även om jag funderar på det säkert 40 ggr per månad).  Parallellt har jag alltid haft ett stort behov av att få skriva av mig.

Bloggen som kanal är fortfarande svårslagen om du frågar mig. Du väljer själv när, var och hur du utformar dina inlägg. I bästa fall integrerar du naturligtvis bloggen i din övergripande affärsstrategi, men kan även tillåta dig morgnar som denna. Dela med dig av spontana tankar som inte är så tillrättalagda.

Jag var med blogg redan 2007/2008. En ytlig erfarenhet kanske du tänker? Tvärtom. I min dåvarande blogg skrev jag väldigt mycket om mina studier, delade bilder och grafisk form som jag jobbade med et cetera. Jag fick faktiskt mitt första jobb inom film- och tv just tack vare bloggen. Tyvärr drabbades jag av grav ångest över på tok för självutlämnande inlägg i bloggen efter ett par år och har inte längre kvar något av materialet i den.

Personligen gillar jag verkligen att följa personer som kombinerar snabbmatsinnehållet med finsmakeriet – spontant och ofiltrerat på Instagram varvat med mer välmarinerade tankar och tongångar på en blogg. Framför allt utifrån ett förtroende- och trovärdighetsperspektiv tror jag att du som även vågar bjuda på dig själv och visa din personlighet har mycket att vinna framöver. Dina kunder är inte korkade.  Inte dina samarbetspartners heller.

Ingen av oss är helt enkelt 100 % dygnet runt. Sminkade, pigga, glada och all in för att skapa tillväxt! Ja, du vet vad jag menar. Vem vill du själv jobba med? Ett perfekt skal eller en människa av kött och blod? Jag vet i alla fall vad jag föredrar.

Men men. Nog om detta just nu. Härnäst väntar en typisk företagarsöndag för mig. Jag ska beta av mejlen och ta tag i en del av under-huven-härket jag beskrev ovan.  På mina bästa söndagar brukar jag även försöka få ordning på min plan inför kommande vecka. Det ger en överblick och skapar ett lugn att vila i.

Vi hörs snart igen. Ha en fortsatt fin söndag!

/Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.